Janez Erman

22-Janez-Erman

vo 3. Janez Erman

Rojen: 3. 6. 1946

Olga Fic

67-Olga-Fic

Jana Jenko

01-Jana-Jenko

vo 7. mag. Jana Jenko

Rojena: Kranj, 12. 11. 1964
Magistrica znanosti, poslanka v Državnem zboru.

Odraščala sem na srednje veliki kmetiji, kjer so me starši naučili poprijeti za vsako delo. Tržičani ste mi leta 2011 zaupali in me izvolili za poslanko. Kljub krajšemu mandatu smo uspeli uresničiti veliko ukrepov, ki so pomagali ublažiti posledice vsesplošne krize.

Če bom izvoljena za poslanko, se bom še naprej borila za VAŠE PRAVICE! Torej za pravice do:

• rednega izplačevanja zasluženih pokojnin,
• regresa za vse upokojence,
• poštenega plačila za opravljeno delo,
• dostopnega javnega in kakovostnega zdravstva,
• javnega šolstva ter PROTI IZKORIŠČANJU DELAVCEV!

Tudi vnaprej se bom zavzemala za vrednote, v katere tudi sama iskreno verjamem.

Andrej Logar

39-Andrej-Logar

vo 11. Andrej Logar

Rojen: 26. 3. 1959
Ekonomski tehnik, iskalec zaposlitve.

Velik zagovornik samostojne Slovenije. Želim si, da bi bila Slovenija podalpska Švica. Želim si, da bi bila Slovenija demokratična in pravna država. Vztrajam na pokončni drži in dostojanstvu. Zato se bom še naprej boril proti nepravilnostim in zlorabam v družbi.

Andrejka Majhen

12-Andrejka-Majhen

Julijana Bizjak Mlakar

58-Julijana-Bizjak-Mlakar

vo 10. mag. Julijana Bizjak Mlakar

Rojena: Ljubljana, 7. 9. 1956
Magistrica poslovne politike in organizacije, podžupanja v Občini Kamnik, področna sekretarka.

Kot pomočnica ravnatelja kamniške gimnazije in članica uprave zavarovalnice sem se kalila v vodenju javnega zavoda in gospodarske družbe. Sem soavtorica dveh knjig in avtorica več člankov. V veliko čast si štejem, da se mi je kot pobudnici pridružilo več kot 74.000 somišljenikov v društvu Gibanje za ohranitev in izboljšanje javnega zdravstva. S pomočjo tega gibanja sem kot poslanka uspela preprečiti načrtovano razgradnjo javnega zdravstva in njegovo privatizacijo. Mladim moramo zagotoviti prihodnost, nezaposlenim delovna mesta, delavcem dostojne plače in upokojenim dostojne pokojnine. Kandidiram, ker politika vpliva na našo skupno prihodnost, zato je ne prepustimo iskalcem zasebnih koristi.

Janez Rakar

50-Janez-Rakar

Božena Ronner

30-Božena-Ronner

vo 1. mag. Božena Ronner

Rojena: 26. 5. 1951

Magistrica znanosti, upokojenka. V življenju in poklicni poti sem se ves čas srečevala s starejšimi, upokojenci, invalidi, z osebami, ki so bile hendikepirane fizično, kulturno, moralno in finančno ter odrinjene na rob družbe. Nemalokrat sem se srečevala z mladimi ljudmi, ki so iskali zaposlitev, streho nad glavo, zaradi česar je njihova odvisnost od staršev, starih staršev trajala dlje, kot so pričakovali. Mladi, zdaj imate priložnost, pridružite se mi s svojimi pobudami in predlogi! Sem neizprosna pogajalka, zato bomo skupaj lažje uresničevali program stranke DeSUS in s tem prispevali, da se tudi na teh področjih državljankam in državljanom povrne DOSTOJANSTVO.

Janez Sušnik

47-Janez-Sušnik

vo 6. Janez Sušnik

Rojen: Golnik, 18. 9. 1942

Inženir varstva pri delu, upokojenec. Zavzemal se bom za:

• umiritev ideološke in zgodovinske razklanosti Slovencev,
• upokojenci ne smejo biti prikrajšani za zaslužene pokojnine,
• pogoje za mlade, da z znanjem in idejami pridejo do dela,
• za Gorenjsko, da spet okrepi svojo gospodarsko prihodnost,
• pogoje za razvoj podjetništva, obrti, turizma in kmetijstva,
• več podpore za spodbujanje prostovoljstva na vseh področjih,
• odgovoren odnos do okolja – pitne vode in obnovljivih virov energije,
• ohranitev gorenjske pokrajine, naravne in kulturne dediščine.

Anton Urh

20-Anton-Urh

vo 2. Anton Urh

Rojen: Koprivnik v Bohinju, 22. 9. 1943

Avtomehanik, voznik, nekdanji poslanec, upokojenec. Kandidaturo za poslanca DeSUS-a sem sprejel, ker stranka ni kapitalsko usmerjena, temveč temelji na vrednotah socialne države. Trdno sem prepričan, da mi bo zastavljene cilje omogočeno uresničiti s podporo upokojenk in upokojencev ter drugih občank in občanov Bleda, Bohinja in Gorij. Zavzemal se bom, da vrnemo ljudem dostojanstvo, za boljše življenjske pogoje, socialno državo za sedanje in prihodnje upokojence, delavce, kmete, mlade in ostale državljanke in državljane Slovenije. Stopimo skupaj in uspeli bomo!

Viktor Zadnik

55-Viktor-Zadnik

vo 8. Viktor Zadnik

Rojen: 6. 8. 1948

Profesor glasbe, nekdanji ravnatelj glasbene šole Vrhnika, upokojenec. Kandidiram za izboljšanje statusa upokojencev, za to, da bi dobili upokojenci več veljave v družbi in za to, da bi se bolj cenilo znanje starejših, izkušnje na delovnih mestih in medgeneracijsko sodelovanje, za razvoj pravičnega sodnega sistema in za odvzem premoženja tistim, ki so Slovenijo spravili na rob prepada.