Teren

15/03/2017
 

Slavnostna seja Pokrajinskega odbora DeSUS Severne Primorske

Cerje, 13. 3. 2017

V ponedeljek, 13. 3. 2017, je bilo na Cerju – Pomniku braniteljem slovenske zemlje še posebej slovesno. Potekala je namreč slavnostna seja Pokrajinskega odbora DeSUS Severne Primorske, na kateri smo podelili najvišja priznanja stranke za dosežke zaslužnim članom v letu 2016. Najvišje priznanje »častni član stranke« je prejel Anton Kreševec, iz Območne organizacije Ajdovščina-Vipava, tri zlate plakete so šle  Dragu Vidrihu iz iste območne enote, Mafaldi Lipušček in Francu Simčiču pa iz Območne organizacije Gornje Posočje. Srebrno plaketo je prejel Branko Dolenc  ter bronasto plaketo Janez Kocjančič. Oba prejemnika prihajata iz Območne organizacije Gorišča.

Slavnostne seje se je udeležil tudi naš predsednik, Karl Viktor Erjavec, ki je bil slavnostni govornik.

V svojem govoru je poudaril pomen povezovanja in dobrega dela stranke v zadnjih letih, ki se samo še stopnjuje. Dokaz za stabilnost, je tudi pokazatelj X. Kongres stranke, na katerem smo izvolili novo vodstvo in si določili smernice za delo v naprej. Dotaknil se je še Pomnika braniteljem slovenske zemlje in poudaril, da je v času, ko je bil obrambni minister naredil z nekdanjim županom velike korake za ta izjemni spomenik. Aktualnemu županu, Mauriciju Humarju, ki nas je kot domači župan počastil z udeležbo, pa je poudaril, da si bo prizadeval pri iskanju rešitev.

Predsednica POSP Anita Manfreda je Karlu Erjavcu v imenu Pokrajine čestitala za izvolitev za predsednika stranke in poudarila, da »kljub temu, da mu je, kljub  temu, da je bil edini kandidat za predsednika stranke, zaupanje dalo 97% delegatk in delegatov, kar kaže na to, da predsednik stranko vodi dobro in mu stranka zaupa tudi naslednja štiri leta, ki bodo zelo pomembna.«  Pred nami so evropske, državnozborske in lokalne volitve, ki bodo zahtevale trdno stranko s profiliranim programom.

Kulturni program je obogatil Zbor žena Miren-Orehovlje. Po zaključni svečanosti smo si ogledali Pomnik braniteljem slovenske zemlje.

Predsednica POSP

Anita Manfreda

This slideshow requires JavaScript.