Novice

08/03/2017
 

Organi stranke v novem mandatu

Včeraj sta potekali konstitutivni seji izvršnega odbora in sveta stranke DeSUS, kjer so se po nedavnem kongresu dokončno konstituirali organi stranke v novem mandatu.

Potem ko je kongres poleg Karla Erjavca kot predsednika izvolili podpredsednike – svoj položaj je obdržal TOMAŽ GANTAR, na funkciji pa sta se mu pridružila še JELKA KOLMANIČ in JOŽEF ŽNIDARIČ – smo na konstitutivni seji ponovno imenovali BRANKA SIMONOVIČA za generalnega sekretarja, za predsednika sveta stranke je bil izvoljen ZLATKO BOŽIČ, njegov namestnik pa je postal ŠTEFAN MISJA.

Izvoljena je bila tudi Komisija za kadrovska in organizacijska vprašanja katere predsednik je ANTON KREŠEVEC.

Ker so organi stranke sedaj konstituirani, je predsednik Erjavec napovedal, da stranka začenja s predvolilnimi aktivnostmi, saj nas naslednjo pomlad čakajo državnozborske, jeseni pa še lokalne volitve.

Načrtujemo različne problemske okrogle mize na temo zdravstva, gospodarstva, varnosti, položaja upokojencev in sociale, začeli pa bomo tudi s postopki evidentiranja kandidatov za državnozborske volitve in hkrati nadgrajevali program, predvsem njegov gospodarski del. Erjavec je še napovedal, da bo nova seja izvršnega odbora kaj kmalu, do takrat pa bo stranka pripravila operativni program aktivnosti do začetka volitev oz. do konca mandata zdajšnje vlade.

(n.s.)