Novice

07/02/2017
 

Erjavec in Jurša: Pričakujemo, da bo SMC razrešila spor

Predsednik DeSUS Karl Erjavec je na novinarski konferenci priznal, da je nad napetostmi v SMC presenečen. “V DeSUS pričakujejo, da bo SMC v korist države hitro razrešila spor in bo vladna koalicija še naprej trdna. Vsi imamo namreč željo zaključiti mandat, saj ima vlada dobre rezultate.”

“Res neodgovorno bi bilo, da bi take napetosti ogrožale stabilnost vlade, koalicije in države,” je poudaril Erjavec. Upa, da imata Cerar in Brglez toliko modrosti, da bosta znala v korist države spor razrešiti oz. bodo v ospredju državni in ne strankarski, parcialni interesi.

Erjavec sicer pravi, da spori med pomembnimi strankarskimi ljudmi lahko povzročijo nepredvidljive posledice. Spomnil je na razpad Pozitivne Slovenije pred nekaj leti, ki je pripeljal do predčasnih volitev. A je optimističen in meni, da spor med Cerarjem in Brglezom ne glede na to, kako se bo razrešil, ne bo vplival na delo vladne koalicije, volitve pa da bodo prihodnje leto.

Tudi vodja poslancev DeSUS Franc Jurša upa, da se po nesoglasjih med Brglezom in Cerarjem ne bo nič usodnega zgodilo, saj da tudi državljani ne podpirajo ponovnih predčasnih volitev. Ravnanja v največji stranki sicer ne želi presojati. “Vsaki stranki lahko povem, da se to lahko zgodi,” je pristavil.

Predsednik je na to temo gostoval tudi v oddaji Odmevi, posnetek pa si lahko ogledate na spodnji povezavi.
http://4d.rtvslo.si/arhiv/prispevki-in-izjave-odmevi/174453093

Vir: (ns, sta)