Teren

12/07/2016
 

OGLED PROTOKOLARNEGA OBJEKTA BRDO PRI KRANJU IN PRIPADAJOČEGA POSESTVA

Tudi letos smo se člani OO DeSUS Tržič odločili, da izvedemo enodnevni izlet. Tokrat smo se podali bližje domačemu kraju. Odločili smo se za ogled Protokolarnega objekta Brdo pri Kranju in pripadajočega skoraj 500 ha velikega posestva.

Kljub obilnemu deževju noč pred izletom, se je zgodaj zjutraj pokazalo sonce in polni pričakovanja smo se odpeljali proti Brdu. Ob prihodu smo se razdelili v tri skupine in prijetni mladi vodiči so nas popeljali skozi več kot 500-letno zgodovino obstoja posestva, njegovih preteklih lastnikov in današnji namembnosti objekta. Občutek, stati pred zastavami v mali kristalni dvorani gradu Brdo, kjer visoki predstavniki države sprejemajo pomembne goste, je veličasten. Marsikdo je ob prijetnem sprehodu skozi urejen park dobil idejo za preureditev domačega vrta. Sledil je ogled večjega dela  lovišča, kjer si naši voditelji države v mirnem okolju narave nabirajo novih moči za zahtevne naloge.

 Izlet smo zaključili s kosilom v znani tržiški restavraciji, kjer smo ob zvokih harmonike tudi zaplesali. Po prijetnem druženju smo se z zadovoljstvom in polni lepih vtisov poslovili.

This slideshow requires JavaScript.