Teren

06/07/2016
 

Obiskali smo Obalo

V sredo, 22. junija je ekipa stranke DeSUS obiskala Obalo. Že zjutraj so se člani in članice poslanske skupine srečali z vodstvom Aerodroma Portorož in si ogledali letališče. Skupaj z ministrico za okolje in prostor Ireno Majcen so si kasneje ogledali še Krajinski park Strunjan in se seveda srečali tudi z vodstvom.
Ministrica za okolje in prostor Irena Majcen je obiskala še Občino Izola ter se sestala z županom Igorjem Kolencem, s katerim sta med drugim govorila o občinskih prostorskih načrtih in stanju vodotokov. Minister za kulturo Tone Peršak je obiskal Pokrajinski muzej Koper in Pomorski muzej Piran, nato se je srečal z županom Izole Igorjem Kolencem in z ravnateljico Mestne knjižnice Izola Marino Hrs. Državna sekretarka Mija Pukl je medtem v Piranu vodila posvet o vlogi lokalne skupnosti pri razvijanju in koordinaciji oblik pomoči starejšim.
Zunanji minister Karl Erjavec je z delom poslanske skupine obiskal Koper in se srečal z upravo Luke Koper, ministrica za okolje in prostor Irena Majcen pa je z delom poslancev obiskala Rižanski vodovod Koper.
Obisk smo zaključili z novinarsko konferenco, ki ji je sledila okrogla miza pod vodstvom generalnega sekretarja Branka Simonoviča, na kateri so sodelovali predsednik stranke Karl Erjavec, vodja poslanske skupine Franc Jurša, ministrica za okolje in prostor Irena Majcen ter minister za kulturo Tone Peršak.
Prisotne poslanke in poslance poslanske skupine Desus ga. Marijo Kotnik Poropat, ga. Marinko Levičar, g.Bena Kopmajerja, g.Ivana Hršaka, g.Petra Vilfana, prisotne predsednice in predsednike občinskih organizacij DeSUS JP, prisotne predsednice in predsednike PZDU JP, ter ostale prisotne so pozdravili, predsednik DeSUS JP Stanko Markovčič, predsednik Južnoprimorske PZDU g. Mirko Miklavčič, Župan občine Izola g.mag.Igor Kolenc ter predsednik in zunanji minister g.Karl Erjavec. Sledila je razprava, katera se ja zaključila z prijetnim druženjem v lepem ambientu hotela Defin.

 

This slideshow requires JavaScript.