Teren

11/03/2016
 

ČLANI DeSUS iz MIKLAVŽA ZASEDLI PARLAMENT

ČLANI  DeSUS  iz  MIKLAVŽA  ZASEDLI  PARLAMENT

Med številnimi člani DeSUS občinske organizacije Miklavž je kar nekaj let  tlela iskrica obiskati  kraj, kjer najvišji državni  organi RS odločajo o njihovi usodi. Ta želja se jim  je izpolnila, kot prikazujejo slike.

Priložnost prisostvovati seji DZ je omogočil poslanec  DeSUS-a, Uroš Prikl, član MO DeSUS Maribor. Po končani seji DZ so se zbrali v posebni sobi ob kavici, kjer so se pridružili še vodja poslanke skupine DeSUS Franc Jurša in poslanca DeSUS-a, Benedikt Kopmajer, Ivan Hršak in seveda gostitelj Uroš Prikl, ki so v namen srečanja za kratek čas zapustili sejo DZ. Tema razgovora je bila nadvse sproščena. Vprašanja in odgovori so se vrteli okrog pokojninskega zakona in  usklajevanjem pokojnin kakor tudi o osebnih težavah okrog minimalnih pokojnih. Skupen zaključek bi bil, da si člani želijo več  obveščenosti s strani  predstavnikov DeSUS v parlamentu o naporih in težavah v vladi oz. v državnem zboru.

Obisk DZ pa so Miklavžani izkoristili tudi še za kratek ogled starega dela Ljubljane. Obiskali so Kongresni trg, ki je dobil ime po kongresu svete alianse, obeležili so spomin na Franceta Prešerna ob njegovem spomeniku pri Tromostovju. Seveda pa so si ogledati tudi zgradbo ljubljanske tržnice, delo svetovno znanega slovenskega arhitekta Jožeta Plečnika.

Na povratku domov so obiskali še geografsko središče Slovenije GEOSS.  Geoss je težišče naše države, saj se središče nepravilnemu liku, kot je obris mej naše države, ne da določiti. Zaradi lažjega razumevanja so pojem poenostavili in ga poimenovali geometrično središče Slovenije, skrajšano GEOSS. Obisk DZ so nato zaključili na Trojanah.

 

 GeOSS , geometrijsko središče Slovenije

GeOSS , geometrijsko središče Slovenije

Takšna druženja povezujejo članstvo in seznanjajo člane o vsebini, delu in nujnosti prisotnosti stranke v vladi  pri prikazovanju problemov upokojencev.

 

 

 

 

 

 

Tekst : Rafko Izlakar,  Foto:  Dominik Krsnik