Novice

23/05/2014
 

Kdo pravi, da v Desusu ne podpiramo mladih?

646

Kandidat liste Desus za volitve poslancev v Evropski parlament Izidor Salobir se je danes v Ljubljani udeležil soočenja kandidatov za evropske volitve z naslovom Mladi organiziramo razgovor za službo, ki ga je organiziral Mladinski svet Slovenije. Soočenja, ki je tokrat potekalo v izjemno aktivnem vzdušju, saj so kandidati za evropske poslance z mladimi sodelovali v neposrednih razgovorih, so se udeležili tudi Neža Bauer (SLS + NSi), David Breskvar (Sanjska služba), Rolando Benjamin Vaz Ferreira (Piratska stranka Slovenije), Miha Istenič (Državljanska lista), Jelko Kacin (Kacin – Konkretno), Dušan Keber (Solidarnost), Bogomil Knavs (Slovenski narod), Anže Logar (Slovenska demokratska stranka), Valerija Medic (Pozitivna Slovenija), Luka Mesec (Združena levica), Iztok Prisan (Verjamem), Darja Radič (Zares) in Patrick Vlačič (Socialni demokrati).

Mladinski svet Slovenije je temo soočenja izbral na podlagi problematike, s katero se trenutno soočajo mladi, med katere spada tudi iskanje zaposlitve. Predstavniki kandidatnih list za volitve v Evropski parlament so bili tako povabljeni na razgovor za službo, kako mlade prepričati s prioritetami programa o pomembnih vprašanjih za mlade, ki ga kot kandidati zastopajo na svojih listah. S takim načinom soočenja je organizator dogodka želel prepričati mlade, kdo je vreden njihovega zaupanja. K sodelovanju so bili povabljeni tudi udeleženci dogodka, ki so kandidatom za evropske poslance postavljali vprašanja.

Izidor Salobir je na soočenju na več omizjih mladim odgovarjal na vprašanja, ki so se nanašala na medgeneracijsko solidarnost, ohranjanje socialne Evrope, odpiranje novih delovnih mest v Sloveniji, pravice mladih in njihove pobude, katerim je že do sedaj zelo aktivno pristopil evropski poslanec in nosilec kandidatne liste DeSUS za volitve v Evropski parlament Ivo Vajgl. Vajgl je med drugim podprl Jamstvo za mlade in organiziral številne dogodke na temo položaja mladih, med drugim mednarodno konferenco na temo spodbujanja zaposlovanja mladih in podjetniškega izobraževanja, na kateri je bil uspešno predstavljen projekt Podjetna Evropa.

Mladinski svet Slovenije je nedavno v sodelovanju z mladinskimi organizacijami in mladimi pripravil Manifest mladih, ki so ga s svojimi podpisi podprle tudi vse kandidatke in vsi kandidati na listi Desus za volitve v Evropski parlament, ki kandidirajo s podporo Zveze društev upokojencev Slovenije, in s tem dokazali, da si bodo kot poslanci v Evropskem parlamentu prizadevali za izboljšanje položaja mladih in podpirali morebitno ustanovitev instituta varuha pravic mladih v EU ter posebno obravnavo pravic mladih na ravni držav članic EU.