Novice

21/04/2014
 

DeSUS URADNO VLOŽIL KANDIDATURO ZA VOLITVE V EVROPSKI PARLAMENT

Stranka Desus je danes ob podpori Zveze društev upokojencev Slovenije vložila listo kandidatk in kandidatov za poslance iz Slovenije v Evropski parlament. Evropski poslanec in nosilec liste Ivo Vajgl je v spremstvu kandidatov mag. Jane Jenko inAntona Dragana ter predstavnika liste Primoža Hainza in sekretarja stranke Desus na Državni volilni komisiji vložil tudipodpise podpore državljank in državljanov.

V izjavi za medije je Vajgl poudaril, da gre za listo kandidatov z bogatimi delovnimi in življenjskimi izkušnjami. Ob tem se je vsem, ki so mu dali podporo za nastop na volitvah, zahvalil za zaupanje. Dejal je, da gredo na volitve z namenom, da v Evropskem parlamentu sprožijo in okrepijo razpravo o problemih starejših, in da prispevajo k bolj harmonični družbi. Pomembno je, da mladi dobijo priložnosti za delo in poklicno oziroma profesionalno uveljavitev, kar je interes in želja tudi starejših.

Glede volilne kampanje, ki se prične 25. aprila, je Vajgl izrazil upanje, da bo ta „konstruktivna in proevropska“ in, da je tudi Desusova kandidatna lista proevropska, saj za probleme v Sloveniji ne krivi Bruslja. To pa ne pomeni, je dodal Vajgl, da niso kritični do načina, kako se je EU doslej odzivala na krizo, saj še posebej s trojko ne morejo biti zadovoljni.