Foto

19/02/2014
 

DeSUS IN ZDUS SKUPAJ PODPIRATA IVA VAJGLA

Predsednik stranke DeSUS Karl Erjavec, predsednica ZDUS dr. Mateja Kožuh Novak in evropski poslanec Ivo Vajgl so v ponedeljek, 17. februarja podpisali dogovor o sodelovanju na evropskih volitvah 2014.

V DeSUS-u in ZDUS- smo se za skupno podporo Ivu Vajglu na evropskih volitvah 2014 odločili, ker smo prepričani, da  so za zaščito pravic starejših ter drugih socialno šibkih skupin potrebna skupna prizadevanja, ki presegajo zgolj delovanje na nacionalni ravni.

DSC_0013

Dr. Mateja Kožuh Novak, Ivo Vajgl so ob podpisu dogovora v Mariboru izrazili prepričanja, da bo lista katere nosilec bo Ivo Vajgl, na evropskih volitvah uspela dobiti vsaj enega evropskega poslanca.

Pritisk po zmanjševanju in krčenju pravic starejših ter drugih socialno šibkih skupin zahteva jasen odgovor tudi na evropski in mednarodni ravni.

DSC_0025

DeSUS in ZDUS se zavedata, da so za zaščito pravic starejših potrebna tudi prizadevanja na evropski ravni in zato potrebujeta skupnega predstavnike v evropskem parlamentu.

Evropski poslanec Ivo Vajgl je že v tekočem mandatu namenil posebno skrb zaščiti pravic starejših na evropski ravni. Med drugim je v Evropskem parlamentu soorganiziral konferenco na kateri je tekla razprava o možnostih za zaščito pravic starejših z mednarodnim pravnim inštrumentom.

Ivo Vajgl se je zato v okviru dogovora za sodelovanje zavezal, da bo v sodelovanju z ZDUS in DeSUS v novem mandatu evropskega poslanca kot osrednjo programsko točko njegovega delovanja izpostavil evropsko in mednarodno zaščito pravic starejši ter drugih socialno šibkih skupin.