Foto

20/01/2014
 

EKSKURZIJA V DRŽAVNI ZBOR

Ekskurzija v Državni zbor, ki jo je organiziral Občinski odbor stranke DeSUS Tržič

V četrtek, 26. oktobra 2013 smo se na avtobusni postaji v Tržiču zbrali člani in simpatizerji stranke DeSUS, se odpeljali v Ljubljano in si ogledali Državni zbor, hram slovenske demokracije.


Po prihodu v Ljubljano smo izstopili iz avtobusa ter krenili proti Državnemu zboru, kjer nas je pred vhodom  že pričakala naša poslanka Jana Jenko. Poslanka nas je najprej peljala v  poslansko pisarno stranke DeSUS. S strani prisotnih smo bili zelo lepo sprejeti in za dobrodošlico postreženi s pecivom.

Naš ogled smo nadaljevali v preddverju velike dvorane. V preddverju velike dvorane Državnega zbora nam je uslužbenka DZ predstavila fresko Stanka Pengova, ki prikazuje zgodovino Slovencev od naselitve do danes, ki jo je naslikal v letih 1958 in 1959. Seznanila nas je tudi z delovanjem Državnega zbora.

Z balkona velike dvorane smo spremljali del seje Državnega zbora. Po končanem spremljanju dela seje, smo se v  sejni sobi srečali s predsednikom poslanske skupine DeSUS Francem Juršo, ki nam je odgovarjal na naša vprašanja.

Po ogledu Državnega zbora, smo odšli na vožnjo z ladjico po Ljubljanici. Na ladjici smo se z zanimanjem ogledovali okolico in v prijetnem vzdušju opazovali naravo. Nekateri udeleženci so veselo kramljali, drugi so se zatopili v svoje misli, ostali pa fotografirali. Vožnja po reki Ljubljanici je bila čudovito doživetje, saj smo si ogledali mesto še iz druge perspektive.

Po pristanku smo se sprehodili še po starem delu mesta do Kongresnega trga, kjer nas je čakal avtobus in povratek v Tržič. Rahlo utrujeni smo naše prijetno druženje končali z dobro malico v restavraciji Raj.

Razšli smo se zadovoljni in obogateni za marsikatero novo spoznanje.

Marija Mravlje, Občinski odbor stranke DeSUS Tržič