Novice

11/11/2013
 

PREDSEDNIK DeSUS POSLAL PISMO PREDSEDNIKU DRŽAVE

Predsednik stranke DeSUS Karl Erjavec predsedniku RS Borutu Pahorju poslal predloge, ki bi jih predstavniki parlamentarnih političnih strank obravnavali na drugem srečanju pri predsedniku republike.

Predsednik DeSUS Karl Erjavec je v pismu izrazil presenečanje nad pobudo, da naj bi na tem srečanju obravnavali tudi predlog spremembe volilne zakonodaje. Glede na trenutni položaj Slovenije to prav gotovo ni tema,

Državljanke in državljani imajo pravico do informiranosti glede odgovornosti za “bančno luknjo”.

ki bi bila temeljnega pomena za izhod Slovenije iz krize. Zato Karl Erjavec predsedniku RS Borutu Pahorju predlaga, da se na srečanju osredotočijo na teme, ki se nanašajo na trenutni položaj države ter predvsem na položaj njenih državljank in državljanov. Nove strukturne reforme brez razjasnitev vzrokov “bančne luknje” in odgovornosti za njo, ne morejo biti uspešne in pri državljankah in državljanih ne morejo uživati potrebne podpore.

Predsednik DeSUS na podlagi navedenega predsedniku republike predlaga, da na dnevi red srečanja predstavnikov strank predlaga točko dnevnega reda:

  • Vzroki in odgovornost za trenutni položaj slovenskega bančnega sistema ter način njegove sanacije.

V sklopu obravnave te točke predlaga tudi sprejem dveh sklepov, ki bi bila med drugim tudi ustrezna podlaga za iskanje pravne rešitve, ki bi omogočala javno objavo pravnih in fizičnih oseb, ki so povzročile “bančno luknjo”.

_

Predsednik stranke Karl Erjavec meni, da bi morala biti osrednja tema pogovorov pri predsedniku države sanacija bank, ki jo bomo plačevali vsi državljani RS.

CELOTNO PISMO predsednika DeSUS Karla Erjavca predsedniku Republike Slovenije Borutu Pahorju SI PREBERITE TUKAJ.