Novice

28/09/2013
 

DeSUS in ZDUS VABITA NA OKROGLO MIZO!

Spoštovani,

vljudno vas vabiva na okroglo mizo z naslovom:  “VLOGA NEVLADNIH ORGANIZACIJ IN POLITIČNIH STRANK PRI ZASTOPANJU PRAVIC STAREJŠIH“, ki jo DeSUS in ZDUS pripravljata v okviru letošnjega Festivala za tretje življenjsko obdobje.

Okrogla miza bo potekala v torek, 1. oktobra 2013 ob 13. uri v Štihovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani in je namenjena tudi vodstvom in članstvu pokrajinskih in občinskih organizacij ZDUS in DeSUS.

VSEBINA OKROGLE MIZE:

Starejši se vsakodnevno srečujejo z zmanjševanjem njihovih pravic, ki se nanašajo tako na pravice iz njihovega preteklega dela (pokojnine, regres …), kakor tudi na splošne človekove pravice. Vse več starejših živi pod pragom revščine, kar pomeni, da jim družba ne zagotavlja osnovnih pogojev za dostojno in človeka vredno staranje.

Problem staranja populacije predstavlja izziv za odločevalce in izziv za celotno človeštvo. Kakšna je vloga nevladnih organizacij in političnih strank pri zastopanju in uresničevanju pravic starejših? Kako odkrito in pregledno najti rešitve, ki se nanašajo na problem staranja populacije? Kako zagotoviti globalno zaščito človekovih pravic starejših? Na ta in podobna vprašanja bomo poskušali odgovoriti. Na okrogli mizi bodo poleg predsednika DeSUS in zunanjega ministra Karla Erjavca ter predsednice ZDUS dr. Mateje Kožuh Novak sodelovali področni strokovnjaki ter predstavniki nevladnih organizacij in političnih strank iz nekdanje Jugoslavije.

Veseliva se  srečanja z vami in vas vabiva, da se razpravi na okrogli mizi pridružite tudi vi!

 

 

 

 

 

dr. Mateja Kožuh Novak                                                               Karl Erjavec

predsednica ZDUS                                                                       predsednik DeSUS