Novice

01/07/2013
 

DOBRO OBISKANO SREČANJE ČLANOV IN SIMPATIZERJEV DeSUS

Pred poletnim oddihom smo se člani in simpatizerji kamniškega Desusa srečali na pikniku ob glasbi,  jedači in pijači, se pogovorili o najbolj aktualnih državnih in občinskih zadevah ter skupaj v naravi prijetno preživeli vroč dan.

V pozdravnem govoru sem podobno kot naš gost predsednik DeSUS PO Gorenjske Anton Stražišar poudarila pomen stranke DeSUS za socialno in zdravstveno varnost prebivalstva Slovenije. Čeprav stranka DeSUS ni največja, pa je zagotovo pomemben jeziček na tehtnici obstoja vsake vlade. Zato ji je letos in tudi v preteklosti uspelo preprečiti škodljive namene vlad, da bi gospodarsko krizo še bolj  reševale na plečih manj premožnih in revnih, tudi upokojenih.

V DeSUSu se zavedamo, da brez delovnih mest, ki bi družinam in posameznikom zagotavljala dostojno preživetje, tudi socialne varnosti ostalega prebivalstva ne more biti. Zato si prizadevamo za politiko, ki bi mladim in brezposelnim omogočila delovna mesta. Ob pomanjkanju socialno občutljivih strank v državi postaja DeSUS vse bolj pomembna stranka, ki si prizadeva za socialno varnost vseh generacij. Z rastjo DeSUSa bi stranka lahko imela večji vpliv na ukrepe vlad.

Prisotni smo bili soglasni, da odnese korupcija velike količine javnega denarja v zasebne žepe, zato bi morali zagotoviti ničelno toleranco do korupcije, nezakonito premoženje pa zapleniti, preden bi se vlada lotila stiskanja pasov manj premožnih in revnih, tudi upokojenih, ki z nizkimi pokojninami že sedaj težko preživijo.

Najbolj prizadevnim članom za razvoj stranke DeSUS v Kamniku sva z Antonom Stražišarjem podelila pohvale za posebne zasluge pri delovanju in razvoju stranke. Pohvale so po sklepu Občinskega odbora DeSUS OO Kamnik prejeli občinski svetnik občine Kamnik in bivši predsednik kamniškega Desusa Gordan Ambrožič Malenšek, občinski svetnik občine Kamnik Jože Lenarčič in bivša tajnica kamniškega Desusa Vesna Maligoj.

Veseli smo zanimanja Kamničanov za vstop v našo stranko. S sekretarko DeSUS OO Kamnik Marijo Palma sva ob tej priložnosti večjemu številu novo sprejetih članic in članov podelili članske izkaznice in jim čestitali za odločitev, da se nam pridružijo.

mag. Julijana Bizjak Mlakar, predsednica DeSUS OO Kamnik in podžupanja