Foto

17/06/2013
 

BRDA: “MED SABOJ IMAMO ČLOVEKA, KI JE MOŽ BESEDA!”

Predsednik pokrajinskega odbora DeSUS Severna Primorska Bojan Bratina je v pozdravnem govoru, ob obisku predsednika stranke DeSUS in zunanjega ministra Karla Erjavca v Brdih, med drugim dejal, da vse, ki so se udeležili srečanja veseli, da imajo med seboj človeka, ki ima odnos pravi do sočloveka in je mož beseda.

V sklopu srečanja je potekala tudi redna seja Pokrajinskega odbora DeSUS Severna Primorska na kateri sta bili osrednji temi ureditev zdravstvene oskrbe na Severnem Primorskem ter sodelovanje z mednarodno univerzo EMUNI.

Na seji PO DeSUS Severna Primorska so govorili tudi o predlogu finančnega ministra, da se morajo pokojnine znižati. Takšne in podobne predloge bo stranka tudi v prihodnje odločno zavračala.

Člani odbora so ministru in predsedniku stranke DeSUS predstavili problematiko zdravstvene oskrbe v regiji. Pri čemer so izpostavili izgradnjo urgentnega centra pri bolnici Šempeter.. Menijo namreč, da so izpolnjeni vsi pogoji za začetek gradnje. Karl Erjavec je članom odbora zagotovil, da bo o problematiki govoril z ministrom za zdravje Tomažem Gantarjem in ga prosil za opredelitev do obravnavane problematike.

Gostitelj sestanka je bil občinski svetnik DeSUS Občine Brda Boris Rožič s soprogo.

Sestanka z zunanjim ministrom in predsednikom DeSUS se je udeležil tudi župan občine Brda Franc Mužič, ki se je ministru zahvalil za podporo projektu mednarodne (sredozemske) univerza EMUNI. Glede na to, da se univerza sedaj nahaja v dokaj neprimernih prostorih je župan dal pobudo, da bi imela univerza sedež in prostore v Brdih. Kot primerno lokacijo je predlagal grad Dobrovo. Minister Erjavec je poudaril, da Slovenija mora nadaljevati s projektom EMUNI pri čemer je izpostavil, da gre za osamljen projekt, ki ga ima Slovenija v okviru Unije za Sredozemlje. Vseeno pa bo potrebno razjasniti financiranje projekta. Predstavljene pobude bo predstavil tudi šolskemu ministru v katerega delokrog tudi spada projekt “sredozemske univerze”.

Karl Erjavec je v Brdih vedno dobrodošel.

Neformalni del srečanja se je nadaljeval v kleti gradu Dobrovo kjer je sta župan Franc Mužič in  župan Nove Gorice  Matej Erčon izrazila zadovoljstvo, da je predsednik stranke DeSUS in podpredsednik vlade Karl Erjavec prisluhnil predlogom in pobudam, ki odražajo potrebe Goriške regije in obljubil pomoč pri uresničevanju le-teh. Bojan Bratina k temu dodal, da je Karl Erjavec tudi z dejanji v preteklosti dokazal, da je prijatelj teh krajev ter da pričakuje dobro sodelovanje tudi v prihodnje.

 

 

 

 

 

 


FOTOGALERIJA: