Ostalo

03/06/2013
 

V STARŠAH SLAVNOSTNI GOVORNIK KARL ERJEVEC

Občina Starše praznuje 16. občinski praznik. V soboto (1.6.2013) je na osrednji prireditvi občanke in občane ter goste nagovoril predsednik stranke in zunanji minister Karl Erjavec.

V govoru je med drugim poudaril, da je občina pod vodstvom župana Bojana Kirbiša v zadnjih letih naredila viden in pomemben korak v nadaljnjem razvoju občine. Tudi načrti občine zagotavljajo, da bo njihova realizacija prinesla nova delovna mesta ter večjo prepoznavnost občine.  Spregovoril je tudi o stanju v državi, ki od nas zahteva sodelovanje in skupne napore za izhod iz krize. Trenutni položaj države pa ne more biti vzrok, da se najšibkejšim družbenim skupinam, med katere spadajo tudi upokojenci, še dodatno jemlje že pridobljene pravice. Zmanjševanje pokojnin ni rešitev za izhod iz krize. Rešitev je ustvarjanje novih delovnih mest in aktivno zaposlovanje mladih je izpostavil Karl Erjavec

Karl Erjavec, Ivo Vajgel in župan Bojan Kirbiš

Po končanem programu osrednje prireditev so zunanji minister, evropski poslanec in župan občine Starše odprli prenovljeno vaško središče, katerega obnovo je občina financirala iz evropskih sredstev.

Drago Koser s predsednikom Karlom Erjavcem in predsednikom sveta stranke DeSUS Marjanom Malekom.

Občinska slovesnost je bila tudi priložnost, da je predsednik DeSUS-a  podelil zlato plaketo dolgoletnemu članu stranke Dragu Koserju.

V kratkem pogovoru sta se strinjala, da mora stranka še naprej graditi na zaščiti pravic starejših in spodbujanju medgeneracijskega sodelovanja.